Verantwoording

Op dit digitaal monument worden alle oorlogslachtoffers*, slachtoffers van oorlog* en slachtoffers van terrorisme herdacht en geëerd die zijn gesneuveld of gedood door oorlogsgeweld:

– op het grondgebied van Bezuidenhout,
– geboren waren in Bezuidenhout,
– of op hun laatste adres in Bezuidenhout woonachtig waren.
(*De Erelijst Bezuidenhout hanteert de begrippen zoals die worden gehanteerd door de Oorlogsgravenstichting (OGS).
Opzet: U kunt op naam of op uw adres zoeken. Als u op de naam klikt wordt u naar de website van de Oorlogsgravenstichting geleid en daar kunt u (indien bekend) het verhaal lezen van het slachtoffer. De gevallenen zijn in verschillende categorieën ingedeeld zodat u weet waar u moet zoeken, om hoeveel slachtoffers het gaat en hoe zij zijn omgekomen. Als u op de titels klikt krijgt u de geschiedenis te zien van het desbetreffende voorval en kunt u de achtergronden lezen.
Complementeren: Veel verhalen dreigen te verdwijnen en zijn tot op de dag van vandaag onbekend of verspreid terug te vinden. We willen iedereen die een bijdrage kan leveren om de slachtoffers een gezicht te geven en hun verhaal kan vereeuwigen vragen om contact met ons op te nemen. Ook willen wij de nabestaanden verzoeken om contact met ons op te nemen. We proberen de dossiers van de gevallenen zo compleet mogelijk te krijgen en de database van de OGS aan te vullen.
Omissies: We doen ons uiterste best om de lijst compleet te maken maar het kan gebeuren dat er personen ontbreken. Mist u een dierbare? Graag horen we van u zodat we uw dierbare zo spoedig mogelijk erbij kunnen zetten en zijn/haar verhaal vast kunnen leggen.

Leer. Eer. Inspireer. De Erelijst Bezuidenhout is opgezet door Vereniging 18 juni